Osteopathie behandeling

Behandeling osteopathie

Als u een afspraak voor een behandeling heeft gemaakt voor uzelf of uw kind, dan ontvangt u per mail een bevestiging. In dit bericht vindt u een link naar uw eigen pagina. Hier kunt u de persoonlijke gegevens invullen.
 Daarnaast vindt u een intake die u kunt invullen met vragen omtrent de klacht, eventueel doorgemaakte ziektes, botbreuken, operaties of andere relevante informatie ten aanzien van uw gezondheid en dagelijks functioneren.

Bij uw baby of al wat ouder kind gaat het bijvoorbeeld om vragen omtrent het verloop van de zwangerschap, de bevalling, voeding, motorische ontwikkeling etc.

Tijdens het eerste consult neemt de osteopaat ter voorbereiding op het onderzoek eerst deze intake met u door.

Onderzoek

Vervolgens zal het onderzoek plaatsvinden: in uw ondergoed wordt u door de osteopaat in stand, zit en voor het grootste gedeelte liggend op de behandeltafel onderzocht. Dit onderzoek richt zich op de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, de organen en het craniosacrale systeem.

Betreft het uw kind, dan wordt het onderzoek zodanig aangepast dat het voor uw kind zo prettig mogelijk verloopt.

Behandeling

Na het onderzoek volgt de behandeling, waarbij de tijdens het onderzoek belangrijk gebleken bewegingsbeperkingen worden opgeheven of verminderd. Het onderzoek en de behandeling vinden uitsluitend plaats met de handen, er wordt door de osteopaat geen gebruik gemaakt van apparaten of dergelijke. het geheel van gesprek, onderzoek en behandeling zal de eerste keer een uur in beslag nemen. De vervolgbehandelingen duren bij volwassenen ongeveer drie kwartier tot een uur, bij een kind een half uur tot drie kwartier.

Zoekt u een osteopaat in Amsterdam of in Laren? Maak dan direct online een afspraak.