Coronavirus/ COVID-19

Coronamaatregelen losgelaten

Inmiddels zijn de coronamaatregelen zo goed als volledig losgelaten. Dat betekent onder andere dat het bij contactberoepen zoals de osteopathie inmiddels niet meer verplicht is om een mondneusmasker te dragen.
Citaat van de website van de rijksoverheid:

Corona en contactberoepen

Alle mensen met contactberoepen, zoals kappers en masseurs, mogen hun diensten aanbieden. Er zijn geen extra coronaregels meer. Houd u aan de  adviezen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, maar nog steeds een veilige afstand.

Uiteraard blijft het van belang om thuis te blijven in geval u last heeft van corona gerelateerde klachten. Omdat er in Nederland op dit moment eigenlijk alleen nog maar de Omicron variant voorkomt, kunnen dit ook hele milde klachten zijn zoals bij een normale verkoudheid. Op het moment dat u klachten heeft is het van belang dat u eerst een zelftest doet, of zich laat testen door de GGD.
Daarnaast geldt er natuurlijk ook nog steeds een zelfisolatie plicht als u positief hebt getest.Maatregelen voor, tijdens en na het consult:

  • U wordt verzocht uw handen voor en na het consult te wassen of te ontsmetten, dat zal ik uiteraard ook doen.
  • Er worden geen handen geschud.
  • Indien u moet hoesten of niezen, dan graag in de elleboog.
  • De behandelruimte zal tussen de consulten door worden geventileerd. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een CO2 meter om de ventilatie in de behandelruimte te kunnen monitoren.

Wanneer we ons aan bovenstaande maatregelen kunnen houden kan er veilig worden behandeld. Veilig voor ons beider gezondheid mét minimaliseren van de kans op verspreiding van het coronavirus.

Ik zie er naar uit om u (weer) te mogen ondersteunen in uw gezondheid, of de gezondheid van uw kind!