Kosten en vergoeding van osteopathie

Behandeling volwassene

Duur: circa 1 uur
Kosten: €95,- ,

Eerste consult baby en kind

Duur: 45 tot 60 minuten
Kosten: €95,-

Vervolgconsult baby en kind

Duur: circa 45 minuten
Kosten: €85,-

Kort consult, alleen na overleg

Duur: circa 30 minuten
Kosten: €65,-.

Bij Sander Sprong Osteopathie kunt u met PIN betalen. U krijgt dan meteen de factuur mee voor uw zorgverzekeraar, deze kan ook digitaal (in pdf) aan u worden verzonden, zodat u (indien mogelijk) direct digitaal kunt declareren bij uw verzekeraar.

Vergoeding zorgverzekeraars

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden een behandeling van de osteopaat geheel of gedeeltelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van de verzekeraar en de hierbij afgesloten polis.
Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verzekeraars, hun polissen en de bijbehorende vergoeding voor een behandeling osteopathie.

Vergoedingenoverzicht 2020*

Vergoedingenoverzicht 2021*

Hoewel deze lijst met zorgvuldigheid jaarlijks door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) wordt samengesteld, kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar om de hoogte van de vergoeding in uw polis op te vragen.

LET OP: OSTEOPATHIE VALT NIET ONDER DE EIGEN BIJDRAGE!
De zogenaamde ‘eigen bijdrage’ (in 2019 en 2020 tot maximaal €385,- op jaarbasis) geldt alleen voor medische kosten die onder de basisverzekering vallen. Osteopathie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en telt dus niet mee in deze eigen bijdrage.
Uiteraard kan er wel sprake zijn van een eigen risico dat u zelf heeft bepaald bij het afsluiten van de aanvullende polis, zie hiervoor uw polisvoorwaarden.

Sander Sprong is als osteopaat aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie) en geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie). Daarmee worden behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door alle verzekeraars, mits osteopathie is opgenomen in de polis.

Voor een behandeling bij de osteopaat heeft u geen verwijzing van huisarts of medisch specialist nodig.

* Bron: Website Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO)