Sander Sprong, osteopaat in Amsterdam en Laren

Sander Sprong studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. In 1996 behaalde hij zijn diploma. Daarna werkte hij als fysiotherapeut achtereenvolgend in Duitsland, Nederland en Engeland. Na terugkeer in Nederland ontstond zijn behoefte aan verdere verdieping in zijn werk. Ondanks de jarenlange ervaring in de fysiotherapie en het volgen van de nodige bijscholingen, bleef er een behoefte bestaan aan nog meer kennis en kunde op het gebied van het onderzoeken en behandelen van mensen met klachten.

Osteopathie als verdieping

In de osteopathie vond Sander de verdieping die hij zocht. De osteopathie gaat uit van het lichaam als een functionerend geheel, met zijn zelfherstellend vermogen. Dit is voor Sander een heel logisch concept: het lichaam bestaat niet alleen maar uit een bewegingsapparaat, of alleen maar uit een zenuwstelsel of orgaanstelsel. Het is de samenhang van deze systemen die de mens laat functioneren. En juist het feit dat je al deze systemen ook kunt betrekken bij je onderzoek en behandeling als osteopaat, maakt de osteopathie zo waardevol.

Sander volgde de zesjarige studie osteopathie aan College Sutherland in Amsterdam. Hij startte in februari 2011 zijn eigen praktijk als zelfstandig osteopaat in Amsterdam.
Hij is lid van de beroepsverenigingen NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie)  en geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie).

Naast zijn werk met volwassenen is Sander als osteopaat gespecialiseerd in de behandeling van baby’s en kinderen. Hij volgde hiertoe de twee jaar durende opleiding ‘Osteopathie bij kinderen’. In de omgang met baby en kind is het prettig dat hij naast osteopaat ook vader is. En daarbij zelf aan den lijve heeft ervaren wat het is om een huilbaby te hebben.

Inmiddels is er weer een nieuwe nascholingscursus gevolgd: geïntegreerde technieken. Hierbij wordt een nog verdere verdieping gekregen in het als osteopaat onderzoeken en behandelen van zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

osteopaat amsterdam

Sander Sprong op LinkedInSander Sprong, osteopaat in Amsterdam