Zwangerschap

Osteopathie bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen lichamelijke klachten ontstaan, waarbij behandeling door een osteopaat verlichting kan bieden.

De zwangerschap is een unieke fase waarin het vrouwelijk lichaam aanzienlijke veranderingen ondergaat, zoals hormonale verschuivingen, gewichtstoename en een verandering in gewichtsverdeling die druk kan uitoefenen op organen, botten, spieren en gewrichten. Deze veranderingen kunnen klachten veroorzaken of bestaande klachten verergeren, vooral als er al sprake was van bijvoorbeeld een ‘zwakke rug’ vóór de zwangerschap, waardoor het lichaam sneller overbelast kan raken.

Wat kan de ostepaat betekenen bij zwangerschaps klachten?

Het inzetten van osteopathie bij zwangerschap is enorm aan te raden. 

Tijdens een eerste behandeling zal worden onderzocht waar de oorzaak van de klachten ligt. Ligt deze in een beperkte beweeglijkheid van een wervel, het bekken of van het heiligbeen? Een andere oorzaak van zwangerschapsklachten kan een verminderde beweeglijkheid van de regio van het middenrif en de borstkas zijn.

Door zachte massages kan de osteopaat het verlies aan beweeglijkheid herstellen, zodat de klachten verminderen of in zijn geheel verdwijnen.

Gemiddeld zijn er 4 tot 5 behandelingen nodig om de klachten te verlichten wat osteopathie bij zwangerschap betreft. 

Klachten bij zwangerschap

Zwangerschap kan veel verschillende klachten met zich meebrengen. Staat de klacht van uw zwangerschap er niet bij? Of heeft u vragen over de mogelijkheden van osteopathie in uw situatie?

Neem dan contact op met Sander om de mogelijkheden te bespreken.