Behandelingen

Behandelingen osteopathie

Als u voor uzelf of uw kind een afspraak voor een behandeling heeft gemaakt, ontvangt u per mail een bevestiging. In dit bericht vindt u een link naar uw eigen pagina. Hier kunt u de persoonlijke gegevens invullen.


Daarnaast vindt u een intake formulier dat u kunt invullen. Dit formulier is gevuld met vragen omtrent de klacht, eventueel doorgemaakte ziektes, botbreuken, operaties of andere relevante informatie ten aanzien van uw gezondheid en dagelijks functioneren.

Tijdens het eerste consult neemt de osteopaat ter voorbereiding op het onderzoek eerst deze intake met u door.

Onderzoek

Vervolgens zal het onderzoek plaatsvinden: in uw ondergoed wordt u door de osteopaat in stand, zit en voor het grootste gedeelte liggend op de behandeltafel onderzocht. Betreft het uw kind, dan wordt het onderzoek zodanig aangepast dat het voor uw kind zo prettig mogelijk verloopt.

Deze onderzoeken richten zich op de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, de organen en het craniosacrale systeem.

Behandeling

Na het onderzoek volgt de behandeling, waarbij de tijdens het onderzoek belangrijk gebleken bewegingsbeperkingen worden verminderd of verholpen.

Het onderzoek en de behandeling vinden uitsluitend plaats met de handen, er wordt door de osteopaat geen gebruik gemaakt van apparaten of dergelijke.

Het geheel van gesprek, onderzoek en behandeling zal de eerste keer een uur in beslag nemen. De vervolgbehandelingen duren bij volwassenen ongeveer drie kwartier tot een uur, bij een kind een half uur tot drie kwartier.