Sander Sprong

Sander Sprong, osteopaat in Amsterdam

Sander Sprong studeerde in 1996 af aan de Hogeschool van Amsterdam met een diploma in fysiotherapie. Hij heeft gewerkt als fysiotherapeut in verschillende landen, waaronder Duitsland, Nederland en Engeland. Na zijn terugkeer naar Nederland voelde hij de drang om zijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Ondanks zijn jarenlange ervaring en het volgen van bijscholingen, bleef hij streven naar meer expertise op het gebied van het onderzoeken en behandelen van mensen met klachten.

Osteopathie als verdieping

Osteopathie was voor Sander Sprong hetgeen waarin hij de verdieping vond die hij zocht. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Voor Sander was dit een logisch concept. Het lichaam bestaat namelijk niet enkel uit het bewegingsapparaat, maar ook uit een orgaan- en zenuwstelsel. De samenhang van deze drie systemen zorgt ervoor dat wij als mens kunnen functioneren. De mogelijkheid om al deze systemen te betrekken bij onderzoek en behandeling maakt osteopathie voor Sander waardevol.

Sander volgde de zesjarige studie osteopathie aan College Sutherland in Amsterdam. In februari 2011 opende Sander Sprong de deuren van zijn eigen praktijk in Amsterdam. Hij is lid van de beroepsverenigingen NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie) en geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie).

Naast zijn werk met volwassenen heeft Sander zich gespecialiseerd in de behandeling van baby’s en kinderen, na het voltooien van de tweejarige opleiding ‘Osteopathie bij kinderen’ aan Panta Rhei. Als vader heeft hij persoonlijk ervaren wat het is om met een huilbaby om te gaan, wat van toegevoegde waarde is in zijn werk met jonge patiënten.

Als actieve osteopaat in Amsterdam heeft Sander recentelijk een nieuwe nascholingscursus gevolgd over geïntegreerde technieken, waarbij hij zijn expertise in het onderzoeken en behandelen van zowel baby’s, kinderen als volwassenen verder heeft verdiept.