Zwangerschap

Osteopathie bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen lichamelijke klachten ontstaan, waarbij behandeling door een osteopaat verlichting kan bieden.

De zwangerschap is een unieke fase waarin het vrouwelijk lichaam aanzienlijke veranderingen ondergaat, waaronder gewichtstoename en een verandering in gewichtsverdeling die een druk kan uitoefenen op organen, botten, spieren en gewrichten. Deze veranderingen kunnen klachten veroorzaken of bestaande klachten verergeren, vooral als er al sprake was van bijvoorbeeld een ‘zwakke rug’ of moeizame spijsvertering vóór de zwangerschap.

Wat kan de osteopaat betekenen bij zwangerschapsklachten?

Het inzetten van osteopathie bij klachten rondom de zwangerschap kan zeer nuttig zijn. 

Tijdens een eerste behandeling zal worden onderzocht waar de oorzaak van de klachten ligt. Ligt deze in een beperkte beweeglijkheid van een wervel, het bekken of van het heiligbeen? Een andere oorzaak van zwangerschapsklachten kan een verminderde beweeglijkheid van de regio van het middenrif en de borstkas zijn.

Door zachte mobilisatie technieken kan de osteopaat het verlies aan beweeglijkheid herstellen, zodat de klachten verminderen of in zijn geheel verdwijnen.

Gemiddeld zijn er wat osteopathie bij zwangerschap betreft zo’n 4 behandelingen nodig om de klachten te verlichten . 

Klachten bij zwangerschap

Een zwangerschap kan veel verschillende klachten met zich meebrengen. Staat de klacht van uw zwangerschap er niet bij? Of heeft u vragen over de mogelijkheden van osteopathie bij uw zwangerschap?

Neem dan contact op met Sander om de mogelijkheden te bespreken.