Tarieven

Intake en vervolgbehandeling volwassene

60 minuten

Behandeling baby en kind tot 12 jaar oud

60 minuten

Vervolgbehandeling baby en kind

60 minuten

Kort consult

Alleen na overleg

30 minuten

Bij Sander Sprong Osteopathie kunt u contant of achteraf betalen per bankoverschrijving, maar een PIN-betaling heeft de voorkeur.

De factuur wordt per e-mail (in pdf) naar u verzonden, zodat u indien mogelijk direct digitaal kunt declareren bij uw verzekeraar.

Vergoeding zorgverzekeraars

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden een behandeling van de osteopaat geheel of gedeeltelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van de verzekeraar en de hierbij afgesloten polis.
 

LET OP: OSTEOPATHIE VALT NIET ONDER HET VERPLICHTE EIGEN RISICO!

Het zogenaamde ‘verplichte eigen risico’ (in 2023 en 2024 tot maximaal €385,- op jaarbasis) geldt alleen voor medische kosten die onder de basisverzekering vallen. Osteopathie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en telt dus niet mee in deze eigen bijdrage.
 Uiteraard kan er wel sprake zijn van een eigen risico dat u zelf heeft bepaald bij het afsluiten van de aanvullende polis, zie hiervoor uw polisvoorwaarden.

Sander Sprong is als osteopaat aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie) en geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie). Daarmee worden behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door alle verzekeraars, mits osteopathie is opgenomen in de polis.
Voor een behandeling bij de osteopaat heeft u geen verwijzing van huisarts of medisch specialist nodig.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verzekeraars, hun polissen en de bijbehorende vergoeding voor een behandeling osteopathie. Hoewel deze lijst met zorgvuldigheid jaarlijks door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) wordt samengesteld, kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar om de hoogte van de vergoeding in uw polis op te vragen.

* Bron: Website Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO)